Friday, August 19, 2016

Lowcost race #1

Tak oznamuju, že jsme obě živý a zdravý zpátky doma! A jaký to bylo? 


Ve dvanáct se všechny týmy rozeběhly z Letné, my jsme utratily první peníze za lístek na metro, kterým jsme dojely do Chuchle, protože podle hitchwiki tam je nejlepší místo pro ty, kteří se chtějí dostat na jih. Asi jsme měly smůlu, nebo to zas tak dobrý místo není, protože jsme tam stály hodinu, než nám konečně někdo zastavil do Písku. Měly jsme štěstí a ještě ten den jsme se dostaly do Rakouska kousek od Hochkönigu, což byl první checkpoint. 
Spaly jsme pod širákem vedle lesa a srnčí ohrady. Srnky v noci vydávají tak děsně strašidelný zvuky! 
Ráno jsme se vydaly směr Hochkönig, u hory ale zjistily, že výšlap trvá šest hodin. Nechtělo se nám ztratit celý den a s těma krosnama chodit šest hodin do kopce taky není to nejúžasnější, co si člověk dokáže představit. Tak jsme šly nahoru hodinu, na vyhlídku, která byla v poloviční nadmořské výšce jako špička Hochkönigu. 


Pak jsme stoply auto, které jelo rovnou do Švýcarska, což bylo hrozně skvělý, ale taky to znamenalo čtyři hodiny poslouchání chorvatskýho folku. To už tak úžasný nebylo. 
Za tmy jsme se dostaly do městečka Zug, kde jsme došly k jezeru, u kterýho jsme se ubytovaly. Ten výhled ráno byl boží, jen škoda, že tam ráno chodilo běhat tolik lidí chat, emotion, face, hello, mouth, open, smile, smiles, smiley, speak, talk icon.
Když jsme se vyhrabaly z našich spacáků, jely jsme směr Grindenwald, což trvalo docela dlouho, ale ty Alpy jsou prostě naprosto úžasný, všude je tam tak krásně ♥. Rovnou jsme tam splnily další checkpoint. Hrozně jsme se ten den chtěly ještě dostat do Francie, což se nám taky povedlo, hned kousíček za hranice. Přespaly jsme na soukromé pláži u jezera. 

Bylo hrozně pěkný, jak nám cizí chlapi říkali, ať jsme hlavně opatrný a dáváme na sebe pozor chat, emotion, face, hello, mouth, open, smile, smiles, smiley, speak, talk icon. Taky bylo pěkný sledovat reakce lidí, když jim povídáme, že stopujeme po Evropě, natož jim pak říct, že spíme pod širákem, to už většina reagovala, jakoby nám nadobro přeskočilo. A ono asi i trochu jo. 
V Nice na nás čekal Couchsurfing, a my se tam neskutečně moc chtěly dostat, protože postel, sprcha, střecha! Dostaly jsme se do města kousek od Marseille, už se stmívalo a taky to bylo neskutečně hloupý místo na stopování, tak jsme se rozhodly, že dojedeme vlakem. Lístek stál sedmnáct euro, naštěstí jsme neměly ani drobný, ani kartu, takže jsme si lístek prý měly koupit ve vlaku. Ve vlaku se naštěstí nic jako kontrola lístků nekonala a tak jsme jely zadarmo! My měly tak neskutečný štěstí!
Bylo taky krásný, jak na nás Francouzi, kteří neuměli anglicky furt a furt mluvili francouzsky, i když jsme jim nějakým způsobem daly najevo, že fakt jako nevíme chat, emotion, face, hello, mouth, open, smile, smiles, smiley, speak, talk icon. Dohromady umíme asi dvacet slov a frází a s tím se člověk moc daleko nedostane. 
Pátý den byl asi nejvíc úžasnej ze všech. Nejdřív jsme jely do zálivu k azurový pláži, která byla tak úžasně čistá a byly tam tak krásný rybičky ♥. Vůbec se nám odtud nechtělo, ale čekalo na nás Monte Carlo, tak jsme se s tou úžasnou pláží, která už se začala víc a víc plnit lidma přece jen rozloučily. 
Monaco je krásný, a ani to tam nebylo tak drahý jak jsme si myslely! U moře jsme půl hodiny zkoušely hrát na flétnu a něco si vydělat. No, byla to bída. My neumíme vlastně fakt vůbec nic a na poslední chvíli jsme se naučily Skákal pes, Když jsem husy pásala, Prší prší a Ovčáci čtveráci, ale vydělaly jsme euro dvacet, tak aspoň něco. 
K večeru jsme se pak dostaly do Janova, jeden kluk byl tak hodnej, že nám koupil lístky na vlak. Bohužel jsme nasedly do špatnýho, tak se to trošku protáhlo, ale poznaly jsme u toho jednu moc milou holku s roztomilým psem, tak to ani moc nevadilo. 



7 comments:

  1. To zní tak úžasně! Obdivuju všechny, co mají odvahu takový výlet podniknout, a zatím se řadím k těm, co opatrně zjišťují, jak by to šlo co nejbezpečněji, taky by chtěli jet, ale pořád to odkládají. Neumím si moc představit tahat s sebou stany a spacáky a spát někde pod širákem, ale za ty zážitky a nádherné fotky to pak asi stojí. Vážně jste cestou nenarazili na žádný zádrhel, někoho "zlého"? Protože to zní, že jste měli nehorázné štěstí prakticky vždy a všude :). Jak se to dělá, aby vám cizí kluk koupil jízdenku na vlak? To bych taky chtěla umět. Za 450 korun procestovat kus Evropy, to jste vážně dobrý! Smekám.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fakt se nám nic zlého nepřihodilo! Nejhorší zážitek celý cesty byla propršená noc ve Vysokých Tatrách, kde jsme skoro nespaly. Na lidi jsme měly fakt štěstí!
      Ten kluk nám nejdřív říkal, že u něj můžeme klidně přespat, my se ale chtěly dostat ještě kus dál, tak jsme mu to pověděly a on, že nám koupí lístky. Že rád pomáhá ostatním :)

      Delete
  2. musel to byt uzasny vylet a je super ze ste natrafili na tolko peknych a pozitivnych udalosti :)
    Pozyvam na luxusnu giveaway o setrnu kulmu ROWENTA a vyrobky DOVE :) tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2016/09/obrovska-dove-rowenta-giveaway.html

    ReplyDelete
  3. To zní jako sen! Doufám, že se jednou taky dostanu k možnosti podniknout něco podobného! Ty výdaje jsou fakt vtipné! :D

    ReplyDelete
  4. Příští rok do toho taky jdu! :D Jste šikovné, že jste to zvládly :)
    Srnky vydávají fakt strašný zvuky :D
    Krásné fotky, jako vždycky.

    ReplyDelete
  5. Skvělé, že jste se do toho pustili. Když na mě všude vyskakovalo Lowcost race, úplně jsem si přála, aby mi už bylo osmnáct a mohla jsem taky vyrazit na cestu. Zní to skvěle, mě by akorát drásalo, že si ta jednotlivá místa nemůžu více užít.

    Na všech místech kromě Monaca jsem byla a tak vím, jaká je to krása, proto škoda, že tomu člověk nemůže věnovat více času.

    Doufám, že bude pokračování. :)

    ReplyDelete
  6. Ahoj, jsem neskutečně ráda, že jsem našla tvůj blog. Miluju levné cestování a tohle se čte samo. Rozhodně se sem znovu vrátím, třeba až budu mít hotovo do školy, protože právě prokrastinuju v knihovně, a přečtu si taky ostatní články. :D
    A posílám pozdravy z Řecka.

    ReplyDelete