Sunday, July 24, 2016

Roadtripping Scandinavia #2 |CZ|

ČÁST DRUHÁ

Ze středu Norska jsme jely rovnou zase na jih k moři k městu Flekkefjord, nemají skoro žádný dálnice a skoro všechny silnice, po kterých jsme jely, jsou obklopený krásnou přírodou. Sice to je někde zatraceně těsný, a já byla celá šťastná, že sloužím pouze jako navigace a že nesedím za volantem, ale rozhodně to stojí zato! Cestou z hor jsme narážely na cedule "POZOR OVCE", když jsme ty ovce na kraji silnici pak potkaly i s jehňatama přišlo nám to ještě mnohem vtipnější než předtím!
Jinak Norsko je neskutečně drahý, fakt. Na zboží stály zhruba stejná čísla, která byste našli i v Česku, akorát, že jedna norská koruna (která je mimochodem děravá, a je to hrozně boží) jsou tři české. V jednom kempu chtěli za pizzu, rozmraženou skoro pět stovek. Na počasí jsme si zvykly, nato, že nikdy není tma taky, ale na ty ceny teda fakt ne. Radši jsme si už vařily samy chat, emotion, face, hello, mouth, open, smile, smiles, smiley, speak, talk icon.
Naší další zastávkou bylo městečko Sandness, kousek od krásné pláže Sola, kde jsme zase byly odpoledne i večer skoro sami, protože počasí na koupání fakt nebylo. Ale všude jsme viděli pár bláznivých otužilců, kteří se koupou i v mrazivém větru a dešti. Byla mi zima jen jsem se na ně podívala chat, emotion, face, hello, mouth, open, smile, smiles, smiley, speak, talk icon












Z krásné pláže jsme se vydaly směr Haugesund, kde největší ironií bylo, že nejlevnější ubytování byl čtyřhvězdičkový hotel, úplně jsem nepochopila, proč ty penziony jsou dražší, ale okay- ta snídaně tam byla fakt boží, né že né. Cestou jsme poprvé jely dvouma trajekty, které překvapivě nebyly ani tak mega moc drahý! Cestou jsme nabraly dvě stopařky z Francie, když jsme je vyhazovaly chtěly jsme to spojit s tankováním. Naše auto, které mělo tolik čudlíků, bylo tak chytré, že se samo zamklo s klíčky uvnitř. My jsme samozřejmě stály obě venku. ČLOVĚK SE FAKT NESMÍ NECHAT JEN TAK VYKOLEJIT, VĚTŠINA VĚCÍ SE VYŘEŠÍ NESKUTEČNĚ RYCHLE! Pán, který pracoval na benzínce nám auto otevřel během tří minut, vtipný, jak rychle by se někdo zvládl vloupat do auta! Ještě jsme si u toho hezky pokecaly s ním a dalším jeho kolegou, ale fakt jsme se lekly! 

Z Haugesundu jsme se vydaly do oblasti Stord, kde jsme bydlely v malé chatce v kempu, který vedla jedna německá rodinka, která tam už nějaký čas bydlí.


Pokračovaly jsme zase do středu země do Roldalu, po cestě jsme potřebovaly naplnit vodní nádrž v autě, když jsme chtěly zavřít kapotu prostě nám to nešlo chat, emotion, face, hello, mouth, open, smile, smiles, smiley, speak, talk icon, vyndaly jsme návod, samozřejmě celý dánsky. Tak nám pomohl pán, který parkoval vedle nás, načež se zeptal kam jedeme. Dalších patnáct minut nám na mapě ukazoval, kam jezdí on a kde to je úplně nejvíc boží. Byl tak hrozně nadšenej, že jsme se fakt rozhodly vydat tímto směrem. Měl pravdu, ta oblast byla hrozně krásná!
Cesta byla v horách, hrozně úžasná, každou chvilku jsme zastavovaly, dokonce jsem stála ve sněhu! V červenci uaa! A naše ubytování bylo zase hrozně krásný a levný. Malá červená chatička v kempu, jejíž střecha byla porostlá trávou. Takový chatičky jsme furt potkávaly a hrozně je obdivovaly a pak jsme dokonce jednu měly samy pro sebe ♥.
















Ták, poslední část zase příště!


2 comments:

  1. To musí být tak úžasná země :)) Uz se těším na tu třetí část!

    ReplyDelete
  2. Páni, to vypadá na super trip! A ty fotky jsou nádherný! Těším se na další část. :-)

    ReplyDelete