Sunday, July 10, 2016

Żagań |CZ|

Jesteśmy sousedé aneb týden v Polsku! 

Díky pár šikovným lidem na naší škole (polský škole, a pár lidem okolo) vznikl projekt Jesteśmy sousedé, kde šlo o to poznat naše polské sousedy! Skupinka je ze Zaháně a na podzim s námi strávili týden uprostřed Českého ráje. V červnu jsme my, po šestihodinové cestě vlakem, strávili týden v Hotelu Willa Park kousek za hranicema v Polsku. Ubytování bylo skvělý, úplně nejskvělejší byly ty snídaně, odkud jsem se každý den div neodkutálela, tak dobrý to bylo chat, emotion, face, hello, mouth, open, smile, smiles, smiley, speak, talk icon.
Program jsme měli neskutečně bohatej, až moc, vážně. Tu tlustou knížku, kterou jsem sebou vezla zůstala nedotčená celý týden. Ale stálo to zato, dělali jsme jazykové animace, hráli hry, procházeli město, byli na koncertě, na bowlingu, ve Wroclawi jsme byli, v rámci workshopu art skupina, ve které jsme byla zrekonstruovala školní rádio, interkulturní večer jsme měli, taky jsme se fotili na každým kroku, jedli hodně moc polský zmrzliny, která je fakt boží a určitě jsme dělali ještě spoustu dalších věcí, na který si můj přehřátý mozek zrovna není schopný vzpomenout. 
Komunikovali jsme hlavně v angličtině, ale když jsme na sebe mluvili pomalu v našich jazycích šlo to mnohem líp, než bych čekala. 
Nejotravnější skutečností byla cesta zpátky, která pro změnu trvala hned osm hodin, ale co!

pod tím bylo napsaný ještě něco jako "and wear what you want" ale takhle to zní líp. 











Zúčastnili jste se někdy nějakého Erasmus projektu? 

No comments:

Post a Comment